A Perfect Day

Ik woon vlakbij de Westergasfabriek in Amsterdam en daar is altijd iets te doen. Vandaag slenterde ik de tentoonstelling A Perfect Day naar binnen, ‘Een internationale tekenshow van humoristische tekenkunst’. Met werk van onder andere Jan Rothuizen en Dave Eggers, waarvan ik helemaal niet wist dat hij ook tekende. 

Nu ben ik fan van die eerste. Dat zijn tekeningen helemaal in een donker hoekje hingen, vond ik dus jammer. Sowieso is de tentoonstelling erg rommelig en dat is vast de bedoeling. Alleen krijgt de control freak in mij dan de neiging om dingen recht te gaan hangen. Dat terzijde.

Doodelen op een post-it. Wie doet het niet? Ik ga ze voortaan maar bewaren.

Aan. Uit. Aan. Uit. Dat was eigenlijk de enige bezigheid van deze animatie. Hypnotiserend.

Mijn held Rothuizen hing in een donker hoekje. Zijn tekeningen dan. Jammer.

De New Yorker. Beroemd en berucht om de getekende covers.

Ik hoopte stiekem op een cover van Sempé. Dan had ik er nu nog gestaan denk ik.

Goed ingeschat.

Daar ga ik nog even over nadenken. En ik had toch gewoon naar de Talent Night moeten gaan 🙂

Toen ik weer buiten stond, liep ik mijn neus achterna. Letterlijk. Er was namelijk ook nog een ‘Food market’. Food! Food!

Het zag er lekker uit en rook overheerlijk. In het midden van de hal stond tout hip & happening Amsterdam aan een wijntje te nippen. En dan heb ik  alweer gegeten en gedronken.

Dus ik maakte snel mijn foto’s en droop af. Bij de Westergasfabriek is altijd wat te doen. Je moet er alleen wel zin in hebben. Nu zit ik op de bank met een boek, een kop thee en mijn lief binnen handbereik. En dát is wat mij betreft A Perfect Day.