Tussen haakjes

‘Freedom is just another word for nothing left to lose’, kraste Janis Joplin in de jaren ’70. Als je helemaal niets hebt om kwijt te raken, lijkt me dat een wat trieste bedoening. Maar misschien betekent het wel dat je moet kunnen loslaten.

Ach. Loslaten.

Ik kan heel jaloers zijn op mensen die goed kunnen loslaten. Het leven glijdt zo’n beetje als een aal langs ze heen, zonder haakjes om aan te blijven hangen.

Ik heb te veel haakjes.

De kunst van het loslaten heb ik dus nog niet helemaal onder de knie. Ik oefen wel veel. Zo probeer ik minder sorry te zeggen. Geen excuses meer te maken als iemand op mijn tenen gaat staan.

Ik probeer ook minder te piekeren. Waarom zei zij dit, waarom deed hij dat, waarom voel ik me zo, had ik niet anders moeten reageren, wilde ze me er wel bij hebben, zou er niks aan de hand zijn, is alles wel okay? Even ademhalen.

Wat Als en Had Ik Maar waren mijn beste vrienden in de nacht.

Tijd om ze te laten gaan. Zonder verontschuldiging of gedachtenstorm.

(Scheelt toch twee haakjes).

3 reacties op “Tussen haakjes

  1. Oeh, herkenbaar! Misschien leuk: Loslaten is de titel van het boek dat ik heb geschreven samen met Janwolter Bijleveld. ’t Ligt vanaf 1 oktober a.s. in de winkel. Het is g√©√©n zelfhulpboek, g√©√©n snelweg naar een gelukkiger leven, maar het kan je – hopen we – wel inspireren om leuker, losser en luchtiger naar jezelf te kijken. En dat levert al een beetje meer vrijheid in je hoofd op. Kijk op lsltn.nl voor meer info.

  2. ik ben ook zo’n vasthouder. Volgens mij komt ohet ook omdat ik niet zo goed tegen veranderingen kan. Dat boek van Ingeborg lijkt me dus best een interessante haha 🙂

  3. Wat enorm scheelt is als je je realiseert dat je niet met de hele wereld vriendjes hoeft te zijn. En loslaten betekent (gelukkig) niet dat het leven als een aal langs je heen gaat, maar dat je accepteert dat je sommige dingen niet kunt veranderen. Het lukt mij ook lang niet altijd, maar soms wel en dat is heel erg prettig. Ik heb hele brede schouders, kom er af en toe maar tegenaan hangen 🙂

Reacties zijn gesloten.