Gezocht: vrouwelijk rolmodel

‘Mijn lezerspubliek bestond uit 50+ vrouwen’, huivert de schrijver. De interviewer knikt meelevend. Ja, dat wil je natuurlijk niet. Het gesprek kabbelt weer verder.

Vrouwen hebben blijkbaar een bepaalde houdbaarheidsdatum. Ben je als George Cloony met je grijze haar en lachrimpels onweerstaanbaar sexy, een vrouw kan het na haar veertigste wel schudden als rolmodel.

En mocht de fourty-something gezegend zijn met het lichaam van een twintigjarige, dan is er verbazing: ‘Ze is al 42, maar het lijkt wel of ze er steeds mooier uit gaat zien!’ ronkt de Telegraaf over Jennifer Aniston.

Leuke, sexy, sterke en intelligente vrouwelijke rolmodellen van 40-50 jaar. Where are thou?

‘Ik weet er gewoon maar één’, zegt vriendin I. fronsend. ‘Kristin Scott Thomas.’ ‘Die is inderdaad heel mooi, vrouwelijk en krachtig’, beaam ik. We piekeren nog even verder. Linda de Mol valt af. Te veel botox. Clairy Polak? Hmm. Sterk en intelligent, maar niet echt sexy. ‘Judi Dench!’, opper ik. Ja, die voldoet, maar is net effe te oud (77 jaar en de levende belichaming van ‘Grow old gracefully’ wat mij betreft).

Ik zet een #durftevragen op twitter.

Met behulp van mede-twitteraars stellen we het volgende lijstje op:

Annemarie van Gaal
Mia Michaels
Danielle Hermans
Chimène van Oosterhout
Michelle Pfeiffer
Emma Thompson
Karen Brady
Kristin Scott Thomas
Julliette Binoche
Jamie Lee Curtis

Meer suggesties? Leef je uit en zet jouw heldinnen bij het commentaar.
Vriendin I. en ik zijn benieuwd!

8 reacties op “Gezocht: vrouwelijk rolmodel

  1. Mijn top 3 vrouwelijke rolmodellen: 1. Susan Visser, 2. Julianne Moore, 3. Linda van Dyck

  2. En ik kan weer chagrijnig worden bij ‘dat verschrikkelijke lezerspubliek van 50+ vrouwen’. Stel je voor zeg :-(.
    Inmiddels krijgen we een aardig lijstje, en is jouw vriendin I. recent uitgemaakt voor MILF, en dat stond niet voor het Maroc Islamic Liberation Front

  3. Aan mijn top 3 (zie hierboven) voeg ik toe: Cate Blanchett. Cate en ik schelen slechts 3,5 week en ik wou dat ik eruit zag zoals zij!

Reacties zijn gesloten.