Hé… je ziet er verdomd goed uit

Natuurlijk, ik heb zo mijn momenten dat ik ’s morgens in de spiegel kijk en denk: Méh. Daar mag wel even een strijkbout overheen. Maar over het algemeen ben ik hartstikke tevreden met mezelf. Huh? Wat zeg je nou? Tevreden?! En niet een beetje, maar hartstikke?

Yep. Ik heb geen drill sergeant in mijn hoofd, maar een hilarische kruising tussen Morgan Freeman en Adele Bloemendaal. Over het algemeen is het een dolle boel in mijn brein.

En mijn lijf doet wat het moet doen. Ik kan lopen, lachen, praten, lezen, dansen en vrijen. Wat mij betreft somt dat de noodzakelijke benodigdheden op om een leuk leven te hebben. Alle extra’s zijn mooi meegenomen.

Dus geef me één goede reden waarom ik ontevreden zou zijn met het feit dat ik er niet uitzie als Doutzen Kroes. Die overigens prachtig is, maar dat is een kwestie van genen en daarmee kun je niet terug naar de winkel en zeggen dat je andere wilt.

Ooit in de sauna geweest? Dan weet je dat iedereen er anders uitziet, maar dat we allemaal bestaan uit een ingenieus bottenbouwwerk waar een velletje omheen gedrapeerd zit. De een zit er wat ruimer in dan de ander. Er zijn donkere, witte, gestreepte, behaarde, pokdalige en gebutste velletjes. Allemaal even mooi in hun uniekheid.

Er is niemand zoals jij, dus waarom zou je op iemand anders willen lijken? Wees blij met het feit dat je lijf doet wat het moet doen. Geef jezelf eens een knipoog en zeg: hé… jij ziet er verdomd goed uit. Doet wonderen voor je humeur. Zeker als je er de stem van Barry White voor gebruikt.

De mooiste mensen zijn mensen die je laten lachen. Die om zichzelf kunnen lachen. Mensen met een warm hart. Die je raken, van wie je wat kunt leren.

Die ‘Ik hou van mij’ durven zeggen.

4 reacties op “Hé… je ziet er verdomd goed uit

Reacties zijn gesloten.