Ketelbink

Beseffen mannen hoe sexy ze zijn als ze je kalm vertellen hoe je iets moet doen? Een ketel bijvullen bijvoorbeeld. ‘Ik wil je best helpen, maar je moet het wel zelf doen.’ Ik knik bedeesd. Hij bladert even door de handleiding. Het ziet er allemaal zo ‘ik-weet-waar-ik-mee-bezig-ben-schatje’ uit, dat ik in hem wil klimmen.

‘Goed, je koppelt eerst de wasmachineslang los’. Even stokt mijn adem. Ik volg braaf zijn aanwijzingen op. ‘Leg er maar even iets onder, want het lekt’.

Blozend kijk ik op.

Binnen vijf minuten is de klus geklaard. Trots kijk ik naar de meter: 2 bar in het keteltje, dat tevreden spinnend de verwarming weer aanjaagt.

Omdat ik uit een gezin kom waarin mannen nauwelijks een rol speelden, ben ik redelijk zelfvoorzienend als het gaat om klusjes. Ik zet die Ikea-bank zelf wel in elkaar. Behangen, schroeven, boren, lampen ophangen, dvd’s instellen, een band plakken… geen probleem.

Maar zo’n ketel bijvullen? Meerdere keren bekeek ik peinzend het arrogante koperen kraantje, de meter, de slangen en probeerde ik wijs te worden uit de handleiding.

‘Vul de cv-installatie met water (advies = 2 bar) en controleer de ketelsifon. Tijdens het vullen zal eventuele lucht in de installatie ontsnappen via de automatische ontluchters op de pomp en luchtafscheider. Controleer na het bijvullen de waterzijdige aansluitingen op dichtheid.’

Chinees.

Totdat ik vanmorgen door een beheerste stem er stap voor stap doorheen werd geleid. ‘Je doet het prima, hou die druk maar in de gaten. Als er genoeg in zit, draai je de kraan uit.’

Het was een Coca-Cola Light moment. Een Jillz-gevoel.

Zó sexy.

4 reacties op “Ketelbink

Reacties zijn gesloten.