Lieve Tess

Wat als ik een kind had gekregen. Een meisje, stel ik me zo voor. Ik zou haar Tess hebben genoemd. Dat is een korte, eigenwijze naam. Tess heeft blond, krullend haar. En haar ogen zijn groen, maar soms blauw.

Ik heb geen kind. Tess bestaat niet, behalve in mijn hoofd en soms komt ze voorbij in mijn dromen. Ik heb zelfs geen kinderwens, maar ik vind het heel gezellig dat ze af en toe bij me komt kijken.

Aan dit niet bestaande, maar toch aanwezige kind in mijn leven zou ik wat willen zeggen.

Lief meisje.

Ik heb geen idee waarom je niet geboren mocht worden. Ergens heb ik het gevoel dat je nog steeds op een kans wacht, maar ik denk niet dat ik je ooit echt in mijn armen zal houden. We zijn gescheiden door een onzichtbare wereld.

Misschien vind je op een gegeven moment een andere moeder. Iemand die minder bang is om dingen fout te doen. Die moedig genoeg is om je vast te houden en weer los te laten.

Mag ik je toch wat advies geven? Want dat is wat moeders doen.

Ik hoop dat je leert te genieten van kleine dingen. Kijk daarom tijdens een reis altijd om je heen. Voor je het weet, mis je die regenboog onderweg.

Wees je bewust van de momenten dat je tevreden bent. Daar hoef je niet naar te streven of op te wachten, want die overvallen je ineens als regen in de zomer.

Geloof in jezelf. Je bent een uniek wezen, er is niemand anders zoals jij. Wacht niet te lang als je iets graag wilt doen. Het leven kan nogal ongeduldig zijn. Pak kansen als ze zich aandienen.

Je bent een meisje, dus er komt een moment dat je je afvraagt of je wel mooi genoeg bent. Dat ben je. Laat je nooit iets anders wijsmaken. Als er nog bladen of films bestaan tegen de tijd dat jij groot bent, bekijk ze dan met gezonde achterdocht. De schoonheid daarin is een illusie.

Zorg ervoor dat je met beide benen op de grond blijft staan, maar zit met je hoofd af en toe in de wolken. Maak jezelf weerbaar voor de momenten dat er nare dingen op je pad komen. Bescherm jezelf tegen negatieve mensen. Kies voor het licht.

Wees aardig voor anderen én voor jezelf. Bewaak je grenzen goed en doe niks tegen je zin. Weet hoe je een goede cappuccino moet maken. Neem hulp aan van anderen. Je kunt niet alles alleen.

Zet af en toe de muziek heel hard en dans met je ogen dicht. En laat je humeur niet bederven door het weer. Dat is glimlachverspilling.

Lieve Tess, ik wens je duizenden zonnestralen, alle liefde van de wereld en het vermogen om te genieten van het nu. En vergeet niet dat het leukste wat je kunt worden, jezelf is.

4 reacties op “Lieve Tess

  1. Poeh he (gepikt van Tommie)
    Wat een onroerend stukje, ik weet zeker dat Tess je de allerliefste moeder (zou) vind(en). Maar ook zonder dat je Tess ooit in je armen hebt gehad is het prachtig dat je deze lieve woorden toch met ons deelt. Wow!
    x Wende

  2. Lieve Maris,

    Mag ik je stukje laten lezen aan mijn Tess. Dit is zo wat ik altijd tegen haar wil zeggen maar het komt er zo niet uit.
    Groetjes, Helena

Reacties zijn gesloten.